Bestuur, Nieuws

Zomerbijeenkomst woonbedrijf ieder1

Op zaterdag 7 juni hield woonbedrijf ieder1 haar jaarlijkse zomerbijeenkomst. Voor deze bijeenkomst worden de leden van de bewonerscommissies en projectgroepen uitgenodigd.
Op de bijeenkomst werd het nieuwe koersplan met de aanwezigen besproken en werd er stilgestaan bij een jubileum van een BC.
Deze bijeenkomst bood de kans aan de aanwezigen om afscheid te nemen van Joke Hofman, directeur/bestuurder van woonbedrijf ieder1 omdat zij het woonbedrijf inmiddels heeft verlaten.

Ook de voorzitter van HuurdersBIJ1 maakte gebruik van de gelegenheid om een paar woorden tot Joke Hofman te richten:
“Beste Joke,
Het begon tijdens een algemene vergadering van het toenmalige bestuur van HuurdersBIJ1 in 2019.
Gezellig bij Loetje in Gorssel. Zij hadden een jaarverslag gemaakt waarin zij aangaven dat het moeilijk werken was met het woonbedrijf. Na een korte en messcherpe toelichting gaf mevrouw Joke Hofman aan dat er geen werkzame situatie meer was en dat zij de overeenkomst met HuurdersBIJ1 tijdelijk opschortte. In de periode daarna werd alleen Gerard van Laar samen met Maarten Groen
(adviseur voor de HuurdersBIJ1 van de Woonbond) nog gedoogd.
Er werd een sollicitatiecampagne opgestart met het positieve gevolg dat juni 2020 er een nieuw bestuur aantrad o.l.v. Gerard van Laar. Het nieuwe bestuur moest er ingroeien mede geassisteerd door Maarten Groen. We hadden tijd nodig om een “vertrouwenspositie “ op te bouwen met woonbedrijf ieder1 maar dat groeide – na ruim een jaar – iedere maand een beetje meer.
Ons credo was en is: woonbedrijf, betrek ons in alle zaken die de huurder aangaat en wel vanaf min of meer het begin. Zo ontstond er – over en weer – een goede verstandhouding waarin beleidsmatige zaken en taken met wederzijds begrip werden opgepakt.
Dat betekent niet dat alles van een leien dakje gaat want de bestuurders van HuurdersBIJ1 zijn soms een tegenpool jegens het woonbedrijf, maar altijd zoekend naar oplossingen.
Mevrouw Hofman, Joke voor de insiders, heeft daar vanuit haar functie en verantwoordelijkheid, veel toe bijgedragen. Joke is degene geweest die er voor gezorgd heeft dat er een positieve omslag in werken en denken is ontstaan waar ook de huurders nu profijt van hebben.
Joke mag terugzien op een actieve en succesvolle elf jaar.
Joke, we wensen jou en je kinderen nog een fijne en waardevolle toekomst, mede namens de leden van de bewonerscommissies in Deventer en Zutphen.

Het ga je goed!!
Namens de bestuursleden van HuurdersBIJ1 ( Ria, Karin, Marc, Jan, Ron en Rob ) een hartelijke groet, Eeuwe Kuiper, voorzitter”.