Bestuur, Financieel, Nieuws

Klopt mijn huurtoeslag wel?

Het is eind januari en iedereen heeft inmiddels wel een salarisstrook of betalingsbewijs ontvangen van uw loon, uitkering of pensioen.
Een goed moment om te controleren of de inkomsten waarop de belastingdienst uw huur- en zorgtoeslag heeft berekend over 2024 nog wel kloppen.
Mogelijk heeft u minder of meer inkomen in 2024 of is uw gezinssituatie gewijzigd. Dat kan allemaal betekenen dat de toeslag die u ontvangt te hoog of te laag is.
Controleer daarom uw verwachte inkomen regelmatig!

Op de website van de belastingdienst staat een rekentool waarin u de bedragen van 2024 kunt invullen.
Het belastbaar inkomen dat daaruit volgt kunt u vergelijken met het bedrag dat de belastingdienst hanteerde op uw voorlopige toewijzing te berekenen.
In Mijn toeslagen van de belastingdienst kunt het inkomen eventueel wijzigen.
De belastingdienst geeft als tip om het inkomen aan de hoge kant in te schatten. Voor toeslagen geldt namelijk: hoe lager je inkomen, hoe hoger de toeslag. Maar als u een te laag inkomen doorgeeft, krijgt u meer toeslag dan waar u recht op heeft. In dat geval zult u uiteindelijk een bedrag moeten terugbetalen.
U loopt geen toeslag mis als u uw inkomen te hoog hebt ingeschat, bij de definitieve toewijzing krijgt u dan een bedrag terug.